Map/Waze Program de lucru:
L-V: 8:00-20:00, S: 8:00-14:00, D: inchis

Diagnoza auto la ITP: O privire mai profunda la inspectiile tehnice

Diagnoza auto la ITP: o cerinta suplimentara in cadrul unei Inspectii Tehnice

Inspectia Tehnica Periodica (ITP) a devenit mai cuprinzatoare odata cu implementarea noilor norme europene incepand cu luna mai 2023. Pe langa verificarile traditionale ale starii generale a masinii, acum statiile ITP autorizate trebuie sa realizeze si o diagnoza auto computerizata.

Acest articol va explica ce presupune aceasta diagnoza auto la ITP si care sunt beneficiile sale.

Ce este diagnoza auto la ITP?

Diagnoza auto la ITP utilizeaza echipamente speciale pentru a citi erorile stocate in computerul de bord al masinii dumneavoastra. Aceste coduri de eroare pot indica probleme cu motorul, transmisia, sistemul de emisii sau alte componente electronice ale vehiculului.

De ce este importanta diagnoza auto la ITP?

Exista cateva motive majore pentru care aceasta noua procedura este benefica:

Siguranta imbunatatita: Erorile detectate pot indica probleme potential periculoase care ar putea duce la defectiuni ale masinii. Identificarea lor din timp permite repararea si previne incidente nedorite pe sosea.
Emisii reduse: Diagnoza se concentreaza pe identificarea problemelor legate de poluare, ajutand la mentinerea masinii in parametrii de emisii stabiliti de normele EURO.
Intretinere preventiva: Raportul de diagnoza poate fi o baza pentru discutii cu mecanicul dumneavoastra. Acesta va poate ajuta sa prioritizati eventualele reparatii si sa preveniti defectiuni mai costisitoare pe viitor.

Cum se realizeaza diagnoza auto la ITP?

Inspectorul ITP va conecta un dispozitiv special la portul OBD (On-Board Diagnostics) al masinii dumneavoastra. Acest port se afla, de obicei, sub bord. Dispozitivul va citi codurile de eroare stocate in computerul de bord si le va transmite intr-un raport generat de diagnoza.
Trebuie sa cunoasteti faptul ca diagnoza la ITP se face doar pentru autoturisme/autoutilitare Euro 6.
Pentru auto cu norma de poluare mai mica decat Euro 6 nu este obligatorie diagnoza in cadrul unei Inspectii Tehnice.

Ce se intampla dupa diagnoza auto?

Tehnicianul ITP va analiza codurile de eroare si le va corela cu starea generala a masinii observata in timpul inspectiei vizuale. In functie de rezultate, se va decide daca masina trece sau nu ITP-ul.

Daca diagnoza identifica erori care pot afecta siguranta sau emisiile, va fi necesara remedierea lor inainte de obtinerea inspectiei tehnice periodice.

Concluzie

Diagnoza auto la ITP este un pas important catre o conducere mai sigura si mai ecologica. Aceasta procedura ofera o imagine mai cuprinzatoare asupra starii masinii dumneavoastra, contribuind la prevenirea defectiunilor si la mentinerea unui nivel optim de emisii.

In cadrul statiei noastre Ritter ITP va puteti face si separat o diagnoza cumputerizata, nu doar pentru Inspectiile Tehnice Periodice ale autoturismelor/autoutilitarelor Euro 6.La Ritter, fiecare mașină e verificată,
Cu atenție și grijă e inspectată.
Siguranța ta e cea mai importantă,
De aceea, aici, ITP-ul e o artă.Avanpost Radio Guerrilla:
Statie ITP autorizata RAR:
20% reducere cu codul RITTER
Icon securitate Twispay

RITTER Services SRL

Telefon: 0773.777.222
WhatsApp: 0773.777.222
Recenzie: Recenzie
Adresa statiei ITP: Bd. Timisoara, nr. 103-111, in incinta Bucuresti Construct, sector 6

CUI: RO32259772
Reg.Com: J40/11581/2013
Capital social: 101.000 LEI

RAIFFEISEN BANK
RO70 RZBR 0000 0600 2481 1442

Statie ITP autorizata de Registrul Auto Roman - cod statie B0798

RITTER-ITP.RO este marca inregistrata la OSIM cu numarul 196539 / 28.02.2024
Se incarca ... asteptati