Map/Waze Program de lucru:
L-V: 8:00-20:00, S: 8:00-14:00, D: inchis

Cum se schimba un bec la o motocicleta?

Inlocuirea unui bec la o motocicleta este similara cu inlocuirea unuia la o masina, dar exista unele diferente in functie de designul specific al motocicletei. Iata pasii de baza pentru a schimba un bec la o motocicleta:

Identificati becul defect: Localizati becul care trebuie inlocuit. Acest lucru poate varia in functie de modelul motocicletei, dar cel mai frecvent becul principal (farul) sau becul de semnalizare sunt cele care necesita inlocuirea.

Opriti motocicleta: Asigurati-va ca motocicleta este oprita si cheia este scoasa din contact pentru a preveni orice risc electric.

Accesasi becul: tin functie de locatia becului, ar putea fi necesar sa indepartati anumite parti ale motocicletei pentru a accesa becul. De exemplu, pentru faruri, ar putea fi necesar sa indepartati anumite elemente sau unele panouri.

Eliminati conectorul electric: Deconectati conectorul electric care alimenteaza becul. Acesta poate fi conectat direct la bec sau prin intermediul unui cablu care se conecteaza la un suport.

Scoateti becul vechi: Scoateti becul vechi din suportul sau soclul sau. In majoritatea cazurilor, becul este fixat prin rotire in sens invers acelor de ceasornic sau prin desurubare, in functie de designul specific.

Instalati becul nou: Inlocuiti becul vechi cu unul nou de acelasi tip si specificatii. Asigurati-va ca este instalat corect in suportul sau soclul sau.

Conectati conectorul electric: Reatasati conectorul electric la bec, asigurandu-va ca faceti acest lucru corect pentru a asigura o conexiune sigura.

Testati functionarea: Porniti motocicleta si verificati functionarea becului nou. Asigurati-va ca becul de semnalizare sau farul (dupa caz) functioneaza corect.

Reasamblati totul: Dupa ce ati confirmat ca becul nou functioneaza corect, reasamblati toate componentele pe care le-ati dezasamblat pentru accesul la bec.

La fel ca tn cazul masinilor, este esential sa urmariti cu atentie instructiunile din manualul motocicletei si sa fiti atenti la detalii specifice modelului si anului motocicletei dumneavoastra.

Daca nu sunteti sigur de procedura sau aveti intrebari, puteti solicita ajutorul unui inspector ITP din cadrul statiei noastre ITP in incinta careia oferim servicii pentru schimbarea becurilor auto/moto.


Ghid pentru inlocuirea becurilor auto

Procedura pentru inlocuirea unui bec la o masina poate varia in functie de modelul si anul masinii, dar in general, pasii de baza sunt urmatorii:

Identificati becul defect: Verificati manualul masinii sau cautati online pentru a afla locatia becului defect si tipul de bec necesar pentru inlocuire.

Opriti masina: Asigurati-va ca masina este oprita si cheia de contact este scoasa din contact pentru a evita orice risc electric.

Accesati becul: In functie de locatia becului, ar putea fi necesar sa accesati compartimentul farului prin deschiderea capotei masinii sau prin accesul din spatele farului, in cazul anumitor modele.

Eliminati conectorul electric: Deconectati conectorul electric care alimenteaza becul. Acesta ar putea avea o blocare sau un clip pe care trebuie sa-l eliberati pentru a-l scoate.

Scoateti becul vechi: In mod obisnuit, becul va fi fixat in suportul farului. Il puteti scoate prin rotirea in sens invers acelor de ceasornic sau prin impingerea si rasucirea, in functie de designul specific al suportului.

Instalati becul nou: Inlocuiti becul vechi cu unul nou de acelasi tip si specificatii. Asigurati-va ca este instalat corect in suportul farului, apoi fixati-l prin rotire sau impingere, in functie de mecanismul de fixare.

Conectati conectorul electric: Reatasati conectorul electric la bec, asigurandu-va ca faceti acest lucru corect pentru a asigura o conexiune sigura.

Testati functionarea: Porniti masina si verificati functionarea becului nou. Asigurati-va ca luminile de semnalizare si luminile de intalnire (daca este cazul) functioneaza corect.

Reasamblati totul: Dupa ce ati confirmat ca becul nou functionează corect, reasamblati orice componente pe care le-ati dezasamblat pentru accesul la bec.

Este important sa urmariti cu atentie instructiunile din manualul masinii si sa fiti atenti la detalii specifice modelului si anului masinii dumneavoastra.

Daca nu sunteti sigur de procedura sau aveti intrebari, puteti solicita ajutorul unui Inspector ITP din cadrul statiei noastre ITP in cadrul careia sunt oferite serviciile pentru inlocuirea becurilor auto/moto.


Incarcare cu freon pentru masina

Incarcarea cu freon reprezinta procesul de reumplere a instalatiei de aer conditionat din masina dvs. cu freon, substanta care permite functionarea sistemului de racire. Freonul isi pierde proprietatile in timp, iar reincarcarea periodica este necesara pentru ca aerul conditionat sa functioneze la capacitate maxima.

Iata cateva semne care indica faptul ca masina ta are nevoie de o incarcare cu freon:

Aerul conditionat nu mai sufla aer rece
Debitul de aer este mai mic decat in mod normal
Pentru a ajunge la o anumita temperatura dorita dureaza mult mai mult
Se simte un miros neplacut din ventilatie

Daca banuiti ca masina dvs. are nevoie de freon, va recomand sa mergeti la un service auto specializat. Incarcarea cu freon nu este un proces complex, insa necesita utilizarea unor echipamente speciale pentru a se asigura ca se face corect si in siguranta.

Cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont:

Exista doua tipuri principale de freon: R134a si R1234yf. Tipul de freon potrivit pentru masina dvs. va fi specificat in manualul utilizatorului.
Pretul incarcarii cu freon poate varia in functie de tipul de freon folosit, cantitatea necesara si service-ul ales.
Pe langa incarcarea cu freon, se recomanda si igienizarea periodica a sistemului de aer conditionat pentru a elimina bacteriile si mirosurile neplacute.

Va asteptam si noi la RITTER ITP pentru a va incarca masina cu freon, deoarece recent am lansat acest serviciu si detinem aparatura de ultima generatie.
In maxim 30 de minute puteti avea RECE in masina!

Ne gasiti in sectorul 6 pe Bd. Timisoara 103-111, in incinta complexului comercial Bucuresti Construct.


ITP: Ghid complet pentru soferi

ITP, prescurtare pentru inspectie tehnica periodica, este o verificare obligatorie a vehiculelor, menita sa se asigure ca acestea respecta standardele de siguranta si poluare. Efectuarea ITP-ului este o obligatie legala pentru toti proprietarii de autovehicule din Romania, nerespectarea ei fiind sanctionata cu amenda.

Cat costa un ITP?

Pretul ITP-ului variaza in functie de tipul vehiculului si de statia ITP aleasa. In medie, un ITP pentru un autoturism costa intre 150 si 200 de lei. Puteti consulta preturile ITP pentru diferite tipuri de vehicule pe site-urile statiilor ITP sau pe site-uri specializate.

Cand trebuie sa fac ITP-ul?

Periodicitatea ITP-ului depinde de vechimea autoturismului:

Autoturisme noi: 3 ani de la prima inmatriculare
Autoturisme cu vechime intre 3 si 10 ani: 2 ani
Autoturisme cu vechime peste 10 ani: anual

Ce se verifica la ITP?

La ITP se verifica o serie de elemente ale vehiculului, printre care:

Sistemul de franare
Sistemul de directie
Sistemul de iluminare
Anvelopele
Noxele

Unde pot face ITP-ul?

ITP-ul se poate face la o statie ITP autorizata de Registrul Auto Roman (RAR). Puteti gasi o lista cu statiile ITP autorizate pe site-ul RAR.

Cum ma programez pentru ITP?

Programarea pentru ITP se poate face online, telefonic sau direct la statia ITP.

ITP sambata:

Unele statii ITP ofera posibilitatea de a efectua ITP-ul si sambata.

ITP ATV:

ITP-ul este obligatoriu si pentru ATV-uri. Pretul ITP-ului pentru ATV este similar cu cel pentru un autoturism.

ITP motocicleta:

ITP-ul este obligatoriu si pentru motociclete. Pretul ITP-ului pentru motocicleta este mai mic decat cel pentru un autoturism.

Informatii utile:

Verificare ITP online: Puteti verifica valabilitatea ITP-ului online pe site-ul RAR.
Verificare ITP RAR: RAR ofera posibilitatea de a verifica valabilitatea ITP-ului online.
ITP la RAR: ITP-ul se poate face si la RAR, dar este recomandat sa va programati din timp.
Registrul Auto Roman: RAR este organismul care reglementeaza activitatea de ITP in Romania.

Sfaturi:

Efectuati ITP-ul la o statie ITP autorizata RAR.
Programati-va din timp pentru ITP, mai ales daca doriti sa il faceti sambata.
Asigurati-va ca aveti la dumneavoastra toate documentele necesare: cartea de identitate a vehiculului (CIV), talonul auto,
certificatul de inmatriculare si asigurarea RCA


Statie de incarcare masini electrice la RITTER-ITP.RO

M-am gandit ca este util pentru posesorii de masini electrice sa instalez si eu o statie de incarcare.

Eu fiind posesor de electrica, imediat am vazut oportunitatea deoarece nu am vazut vreo statie ITP prin Bucuresti care sa ofere acest serviciu.

Zis si facut, am montat zilele trecute o statie de incarcare AC cu o putere instalata de 22kw/h.

Daca vii cu o masina electrica ca sa iti faci inspectia la noi, cat timp astepti te poti incarca.

Sau chiar daca ai terminat inspectia, unde speram ca ai si trecut-o, mai poti ramane la noi ca sa te incarci.

Tu te poti relaxa in zona noastra de asteptare, cat timp masina ta sta la incarcat

Sper sa va placa ideea si sa va bucurati de acest serviciu din statia noastra ITP.


Mi-a expirat ITP-ul de mai mult timp. Ce trebuie sa fac?

Te poti indrepta catre orice statie ITP autorizata pentru a-ti efectua o noua inspectia tehnica.

Daca nu ai fost sanctionat de catre politie pentru o inspectie tehnica expirata, nu exista nici o problema pentru a-ti efectua noua inspectia.

Inspectia tehnica periodica este necesara doar pentru a putea circula pe drumurile publice, daca nu ati circulat cu masina intr- o perioada nu este necesar sa aveti ITP in aceea perioada.


Am vandut masina. Ce se intampla cu ITP-ul? Mai este valabil?

Ori de cate ori se va vinde o masina in perioada de valabilitate a ITP-ului, acesta ramane valabil.

Doar ca de fiecare data cand se schimba talonul, politia va trece valabilitatea inspectiei tehnice periodice pe spatele certificatului de inmatriculare.


M-a respins inspectorul la ITP. Ce am de facut?

Am primit respingere la ITP. Ce am de facut? Mai pot circula cu masina?

Ideea sta in felul urmator. Trebuie sa remediati defectiunile constatate. Pentru aceste defectiuni ati primit respingere.
Dupa ce le remediati, va puteti prezenta in termen de 30 de zile la aceeasi statie ITP si reverificarea se va face la tarife mult mai mici.

Dar mare atentie: Autovehiculul nu are drept de circulatie dupa expirarea inspectiei anterioare, de aceea este indicat sa va prezentati la ITP cu cateva zile inainte de a va expira inspectia anterioara.


Este obligatoriu la ITP sa vina proprietarul?

Atunci cand se face inspectia tehnica periodica este necesar sa vina proprietarul legal cu autovehiculul?

Nu, oricine poate veni cu autovehiculul pentru inspectie. Nu conteaza daca proprietarul autovehiculului este persoana fizica sau juridica.
Dar, cel care vine la inspectie, trebuie sa aiba asupra sa toate documentele necesare inspectiei: carte de identitate auto, talon, buletin si asigurare RCA.


Cum aflu data de expirare a inspectiei mele tehnice periodice ( ITP )?

Cum aflu daca am ITP valabil?

Cum aflu data de expirare a ITP-ului meu?

Daca ti-ai pus intrebarile de mai sus, atunci ai nimerit bine pe aceasta pagina.
Data de expirare a ITP-ului o poti gasi pe certificatul de inmatriculare ( talon ) la rubrica " ITP valabil pana la data de ...".

Sau poti verifica online pe site-ul Registrului Auto Roman ( RAR ) folosind acest link https://prog.rarom.ro/rarpol/


In ce consta o Inspectie Tehnica Periodica?

Ce se verifica la ITP?

Inspectia tehnica periodica este o verificare foarte complexa a autovehiculului incluzand ( dar fara a fi o lista completa): documente de identificare, starea motorului, starea franelor, starea directiei, starea luminilor si a anvelopelor, emisiile poluante, aspectul exterior al autovehicului si multe altele...


Trebuie sa ma deplasez in judetul de resedinta pentru a putea face ITP-ul?

Trebuie sa ma deplasez in judetul meu pentru a face ITP-ul?

Va puteti face ITP-ul la orice statie autorizata de catre RAR, indiferent de judetul in care este inmatriculat autovehiculul sau de judetul dvs de resedinta.


Am un autoturism adus dintr-o tara UE, fara inmatriculare definitiva in Romania. Unde pot obtine avize/acte/omologari/verificari pentru inscrierea in

Am un autoturism adus dintr-o tara din Uniunea Europeana, fara inmatriculare definitiva in Romania. Unde pot obtine avize/acte/omologari/verificari pentru inscrierea in circulatie?

Detalii despre documentele emise de catre RAR se pot obtine pe site-ul oficial Registrul Auto Roman R.A. la adresa https://www.rarom.ro/


Ai sau nu stingator auto in masina?

Pentru ca foarte multa lume nu stie, am zis sa scriu eu aici cateva randuri.

Daca nu ai stingator auto VALABIL in masina atunci cand iti faci itp-ul, vei primi respingere.

Este specificat in lege faptul ca este obligatoriu.

Iar daca nu il ai, trebuie sa te duci sa il cumperi si dupa sa vii la itp.

Cam mare deranjul doar pentru un stingator auto care costa undeva la ~50 lei, cel putin asta este parerea mea.

Gandeste-te ca doar pentru revenire la itp platesti undeva la ~50 lei, plus drumul, bataia de cap etc.

Merita tot acest deranj?!

Nu mai bine, inainte sa iti faci itp-ul verifici daca ai stingator auto in masina. Iar daca nu ai te duci sa iti cumperi unul?

Verifica bine pe el si data de expirare. Daca este expirat, este ca si cand nu il ai avea. Tot respingere la itp vei primi.

Poti achizitiona stingatorul auto si de la noi de pe site, direct de pe ritter-itp.ro.

Il livram la orice adresa din Romania.

PS: Stingatorul nostru auto are valabilitate 5 ani de zile.


Cat costa o inspectie tehnica periodica?

Ca costa ITP-ul?
Fiecare statie isi stabileste propriile tarife.
Preturile pentru fiecare autovehicul variaza de regula in functie de diverse criterii.
Tarifele statiei noastre sunt afisate pe site-ul nostru dar si la intrarea in statia ITP.


Acum avem deschis si sambata

Si pentru ca ne dorim sa fim cat mai aproape de clientii nostri, ne-am gandit sa ne extindem programul de lucru.

Noul program de lucru al statiei noastre itp il regasiti mai jos.

De luni pana vineri avem deschis de la ora 08:00 pana la ora 20:00 iar sambata avem deschis de la ora 08:00 pana la ora 14:00

Au fost multi clienti care ne-au sesizat faptul ca ei doresc sa ajunga seara la itp, dupa ora 17 sau sambata dimineata.

Speram ca noul program va ajuta sa ne calcati pragul unde veti gasi o statie ITP moderna, cu echipamente noi de ultima generatie si o echipa de inspectori ITP care sunt dornici sa va ajute cu informatii si va efectueze inspectia tehnica in cel mai scurt timp.

Drumuri bune si in siguranta sa aveti!


Diagnoza auto la ITP: O privire mai profunda la inspectiile tehnice

Diagnoza auto la ITP: o cerinta suplimentara in cadrul unei Inspectii Tehnice

Inspectia Tehnica Periodica (ITP) a devenit mai cuprinzatoare odata cu implementarea noilor norme europene incepand cu luna mai 2023. Pe langa verificarile traditionale ale starii generale a masinii, acum statiile ITP autorizate trebuie sa realizeze si o diagnoza auto computerizata.

Acest articol va explica ce presupune aceasta diagnoza auto la ITP si care sunt beneficiile sale.

Ce este diagnoza auto la ITP?

Diagnoza auto la ITP utilizeaza echipamente speciale pentru a citi erorile stocate in computerul de bord al masinii dumneavoastra. Aceste coduri de eroare pot indica probleme cu motorul, transmisia, sistemul de emisii sau alte componente electronice ale vehiculului.

De ce este importanta diagnoza auto la ITP?

Exista cateva motive majore pentru care aceasta noua procedura este benefica:

Siguranta imbunatatita: Erorile detectate pot indica probleme potential periculoase care ar putea duce la defectiuni ale masinii. Identificarea lor din timp permite repararea si previne incidente nedorite pe sosea.
Emisii reduse: Diagnoza se concentreaza pe identificarea problemelor legate de poluare, ajutand la mentinerea masinii in parametrii de emisii stabiliti de normele EURO.
Intretinere preventiva: Raportul de diagnoza poate fi o baza pentru discutii cu mecanicul dumneavoastra. Acesta va poate ajuta sa prioritizati eventualele reparatii si sa preveniti defectiuni mai costisitoare pe viitor.

Cum se realizeaza diagnoza auto la ITP?

Inspectorul ITP va conecta un dispozitiv special la portul OBD (On-Board Diagnostics) al masinii dumneavoastra. Acest port se afla, de obicei, sub bord. Dispozitivul va citi codurile de eroare stocate in computerul de bord si le va transmite intr-un raport generat de diagnoza.
Trebuie sa cunoasteti faptul ca diagnoza la ITP se face doar pentru autoturisme/autoutilitare Euro 6.
Pentru auto cu norma de poluare mai mica decat Euro 6 nu este obligatorie diagnoza in cadrul unei Inspectii Tehnice.

Ce se intampla dupa diagnoza auto?

Tehnicianul ITP va analiza codurile de eroare si le va corela cu starea generala a masinii observata in timpul inspectiei vizuale. In functie de rezultate, se va decide daca masina trece sau nu ITP-ul.

Daca diagnoza identifica erori care pot afecta siguranta sau emisiile, va fi necesara remedierea lor inainte de obtinerea inspectiei tehnice periodice.

Concluzie

Diagnoza auto la ITP este un pas important catre o conducere mai sigura si mai ecologica. Aceasta procedura ofera o imagine mai cuprinzatoare asupra starii masinii dumneavoastra, contribuind la prevenirea defectiunilor si la mentinerea unui nivel optim de emisii.

In cadrul statiei noastre Ritter ITP va puteti face si separat o diagnoza cumputerizata, nu doar pentru Inspectiile Tehnice Periodice ale autoturismelor/autoutilitarelor Euro 6.


Ghid pentru Deschiderea unei Statii ITP

Ghid pentru Deschiderea unei Statii ITP: Pasi Importanti si Consideratii Cheie

Deschiderea unei statii ITP (Inspectie Tehnica Periodica) reprezinta o oportunitate de afacere solida si esentiala pentru siguranta rutiera. Aceasta afacere ofera servicii de inspectie tehnica obligatorie pentru vehicule, in conformitate cu reglementarile locale si nationale. Daca sunteti interesat sa va implicati in aceasta industrie si sa oferiti un serviciu vital pentru comunitatea dumneavoastra, iata un ghid util pentru a deschide o statie ITP.

Pasul 1: Documentatia si Legislatia
Primul pas crucial este familiarizarea cu toate cerințele legale si reglementarile care guverneaza functionarea unei statii ITP in Romania. Acest lucru poate include legislatia specifica privind constructia, echipamentele necesare, calificarile personalului si alte cerinte administrative si tehnice. Consultarea autoritatilor locale sau a organismelor relevante poate oferi o orientare esentiala in acest sens.

Pasul 2: Planificarea Financiara si Evaluarea Riscurilor
Evaluarea costurilor initiale si a costurilor continue de operare este esentiala. Acest lucru poate include costurile pentru achizitionarea sau inchirierea spatiului, achizitionarea echipamentelor de inspectie, salariile personalului, asigurarile ( ritter.ro este un broker de asigurare si te poate ajuta cu astfel de oferte de asigurari ) si alte cheltuieli administrative. Un plan financiar solid va ajuta la identificarea nevoilor de finantare si la stabilirea preturilor pentru serviciile oferite.

De asemenea, este important sa se evalueze riscurile asociate cu afacerea, inclusiv concurenta din zona respectiva, schimbarile legislative sau tehnologice si alte amenintari potentiale.

Pasul 3: Identificarea Locatiei și Amenajarea Spațiului
Alegerea unei locatii strategice pentru stația ITP este cruciala pentru succesul afacerii. Este ideal sa alegeti o locatie cu acces usor pentru clienti, sa respecte legislatia si cu suficient spatiu pentru manevrarea autovehiculelor. De asemenea, este important sa se obtina toate aprobarile necesare pentru constructia sau amenajarea spatiului conform reglementarilor locale.

Pasul 4: Achizitionarea Echipamentelor si Tehnologiilor Necesare
Echipamentul de inspectie este inima afacerii dumneavoastra. Este esensial sa se achizitioneze echipamente de calitate si sa se asigure ca acestea sunt conforme cu standardele tehnice si reglementarile in vigoare. Printre echipamentele comune utilizate in stațiile ITP se numara standul pentru testarea franelor, echipamente de testare a emisiilor, echipamente pentru verificarea luminilor si alte instrumente specializate pentru inspectia vehiculelor.

Pasul 5: Recrutarea si Formarea Personalului
Recrutarea si formarea unei echipe calificate sunt esentiale pentru a asigura o inspectie tehnica precisa si eficienta a vehiculelor. Personalul statiei ITP trebuie sa fie bine instruit in utilizarea echipamentelor de testare si sa fie constient de standardele si procedurile specifice pentru inspectia vehiculelor.

Pasul 6: Promovarea si Lansarea Afacerii
Promovarea statiei ITP este importanta pentru a atrage clienti in mod constant. Aceasta poate include publicitate locala prin intermediul panourilor publicitare, anunturilor in presa locala, campanii de marketing online si colaborari cu alte intreprinderi din industria auto sau din comunitatea locala. O lansare eficienta a afacerii poate atrage atentia asupra serviciilor oferite si poate stimula interesul clientilor potentiali.

Deschiderea unei stații ITP necesita planificare, angajament si resurse adecvate. Prin respectarea pasilor de mai sus si angajarea pentru oferirea unor servicii de calitate, puteti construi o afacere solida si durabila in domeniul inspectiilor tehnice ale autovehiculelor, contribuind in acelasi timp la siguranta rutiera si la bunastarea comunitatii.

Noi, cei de la RITTER-ITP.RO va putem oferi serviciile noastre de consultanta pentru deschiderea unei Statii ITP oriunde pe teritoriul Romaniei. Astfel ca in cazul in care sunteti interesati ne puteti trimite o solicitare pe adresa de email contact@ritter.ro sau ne puteti apela la numarul de telefon 0755.100.102


Ghid complet despre incarcarea cu freon pentru masina

Incarcarea sistemului de aer conditionat al unei masini cu freon este un aspect crucial al intretinerii autovehiculului, care asigura confortul in timpul condusului in zilele calduroase. Freonul, cunoscut si sub denumirea de refrigerant, este substanta chimica responsabila de racirea aerului din interiorul masinii. Insa, incarcarea incorecta sau neglijenta in acest proces pot duce la disfunctionarea sistemului de aer conditionat sau la deteriorarea altor componente. In acest articol, vom explora procesul de incarcare cu freon pentru masina, precum si pasii esentiali pentru a-l efectua in mod corect.

Ce este Freonul si de ce este important?
Freonul este o substanta chimica utilizata ca agent de refrigerare in sistemele de aer conditionat. Cel mai frecvent utilizat freon in vehiculele moderne este R134a, insa in unele vehicule mai vechi se poate gasi si R12. Aceste substante chimice sunt esentiale pentru functionarea corecta a sistemului de aer conditionat, deoarece ele absorb caldura din interiorul masinii si o evacueaza in exterior, lasand in urma aer rece.

Cand sa incarcati cu freon?
Incarcarea cu freon este necesara atunci cand sistemul de aer conditionat al masinii incepe sa furnizeze aer mai putin racorit decat in mod obisnuit sau nu functioneaza deloc. Aceasta poate fi cauzata de scurgeri de freon din sistem sau de o cantitate insuficientă de freon. In mod ideal, sistemul de aer conditionat ar trebui verificat si intretinut regulat pentru a evita astfel de probleme.

Cum sa incarcati cu freon corect?
Evaluarea sistemului: Inainte de a incepe procesul de incarcare cu freon, este important sa evaluati starea sistemului de aer conditionat. Verificati daca exista scurgeri de freon sau alte defecte care ar putea afecta performanta sistemului.

Gasirea valvei de incarcare: Localizati valva de incarcare a freonului in sistemul de aer conditionat al masinii. Aceasta este de obicei situata in apropierea compresorului de aer conditionat.

Conectarea echipamentului de incarcare: Conectati furtunul de incarcare a freonului la valva de incarcare a sistemului.

Verificarea presiunii: Utilizati un manometru pentru a verifica presiunea actuala a sistemului. Acest lucru va va ajuta sa determinati daca este nevoie sa adaugati freon sau nu.

Incarcarea cu freon: In functie de presiunea actuala a sistemului si specificatiile producatorului, adaugati freon in sistem folosind echipamentul de incarcare. Este important sa nu supraincarcati sistemul, deoarece acest lucru poate duce la daune.

Verificarea performantei: Dupa incarcarea cu freon, porniți motorul si activati sistemul de aer conditionat pentru a verifica daca acesta functioneaza corespunzator si daca aerul este racorit.

Concluzie
Incărcarea cu freon a sistemului de aer conditionat al masinii este un proces important care necesita atentie si precizie. Efectuat corect, acest proces poate asigura o functionare optima a sistemului de aer conditionat, oferindu-va confortul necesar in timpul calatoriilor in zilele calduroase. Cu toate acestea, in cazul in care nu va simtiti confortabil sa efectuati acest proces singur, este intotdeauna recomandat sa consultati un tehnician auto calificat pentru a va asigura ca totul este realizat in mod corect si sigur.

Va asteptam si noi la RITTER ITP pentru a va incarca masina cu freon, deoarece recent am lansat acest serviciu si detinem aparatura de ultima generatie.
In maxim 30 de minute puteti avea RECE in masina!

Ne gasiti in sectorul 6 pe Bd. Timisoara 103-111, in incinta complexului comercial Bucuresti Construct.


Tot ce trebuie sa stii despre incarcarea cu freon auto

Ce este freonul?
Freonul, cunoscut si sub denumirea de agent frigorific, este un gaz lichefiat utilizat in sistemele de climatizare pentru a absorbi caldura si a produce aer rece. Exista diferite tipuri de freon, dar cele mai comune utilizate in prezent sunt R-134a si R-1234yf.

Cand este necesara incarcarea cu freon?
Exista mai multe motive pentru care s-ar putea sa fie necesara incarcarea cu freon:

Scurgeri: Sistemele de climatizare pot dezvolta scurgeri de-a lungul timpului, ceea ce duce la pierderea freonului.
Evaporare: O cantitate mica de freon se evapora in mod natural din sistem in timp.
Uzura: Compresorul de climatizare poate uza o cantitate mica de freon de-a lungul timpului.
Semne ale lipsei de freon:
Aerul conditionat nu raceste eficient: Daca aerul conditionat nu mai raceste la fel de bine ca inainte, s-ar putea sa fie din cauza lipsei de freon.
Zgomote din compresor: Compresorul de climatizare poate produce zgomote neobisnuite daca nu are suficient freon.
Formarea de gheata pe evaporator: Evaporatorul este componenta care absoarbe caldura din aer. Daca evaporatorul ingheata, s-ar putea sa fie din cauza lipsei de freon.

Cum se face incarcarea cu freon?
Incarcarea cu freon este un proces complex care trebuie realizat de un tehnician calificat. Iata pasii generali implicati:

Verificarea sistemului: Tehnicianul va verifica sistemul de climatizare pentru a se asigura ca nu exista scurgeri.
Recuperarea freonului: Freonul ramas din sistem va fi recuperat si reciclat.
Crearea unui vid: Sistemul va fi vidat pentru a elimina aerul si umiditatea.
Incarcarea cu freon: Cantitatea corecta de freon va fi adaugata in sistem.
Testarea sistemului: Tehnicianul va testa sistemul pentru a se asigura ca functioneaza corect.

Sfaturi importante:
Alegeti un tehnician calificat pentru a efectua incarcarea cu freon.
Asigurati-va ca se utilizeaza freonul potrivit pentru sistemul dumneavoastra de climatizare.
Nu incercati sa incarcati freonul singur, deoarece este periculos.
Efectuati revizii regulate ale sistemului de climatizare pentru a preveni pierderea de freon.

Concluzie
Incarcarea cu freon este o procedura importanta care poate mentine sistemul de climatizare al dumneavoastra functionand eficient. Este important sa alegeti un tehnician calificat pentru a efectua incarcarea cu freon si sa luati in considerare alternativele mai prietenoase cu mediul la freon.

Va asteptam si noi la RITTER ITP pentru a va incarca masina cu freon, deoarece recent am lansat acest serviciu si detinem aparatura de ultima generatie.
In maxim 30 de minute puteti avea RECE in masina!

Ne gasiti in sectorul 6 pe Bd. Timisoara 103-111, in incinta complexului comercial Bucuresti Construct.


Totul despre Inspectia Tehnica Periodica (ITP) - Preturi, Programari si Sfaturi

Totul despre Inspectia Tehnica Periodica (ITP) - Preturi, Programari si Sfaturi

Inspectia Tehnica Periodica (ITP) este obligatorie pentru toate autovehiculele inmatriculate in Romania. Aceasta procedura asigura ca vehiculul indeplineste standardele de siguranta si protectie a mediului inconjurator. In acest articol, vom explora tot ce trebuie sa stiti despre ITP, de la preturi si programari pana la sfaturi utile.

Preturi ITP
Preturile pentru ITP variaza in functie de tipul vehiculului si statia ITP aleasa. In general, puteti gasi urmatoarele tarife:

- ITP auto: de la 159 lei
- ITP motocicleta: de la 139 lei
- ITP ATV: de la 149 lei

Pentru a obtine cele mai bune preturi ITP, va recomandam sa comparati ofertele diferitelor statii din zona dumneavoastra.

Programari ITP
Majoritatea statiilor ITP ofera posibilitatea de a face programari online sau prin telefon. Acest lucru va economiseste timp si va asigura ca veti fi servit la ora dorita. De asemenea, unele statii ITP lucreaza si in weekend, ceea ce poate fi convenabil pentru persoanele ocupate in timpul saptamanii.

Sfaturi pentru o inspectie ITP reusita
- Verificati valabilitatea ITP-ului cu cateva saptamani inainte de expirare pentru a putea face o programare la timp.
- Asigurati-va ca vehiculul dvs. este curat si pregatit pentru inspectie.
- Aduceti toate documentele necesare: certificat de inmatriculare, dovada asigurarii RCA, cartea de identitate a vehiculului si buletinul persoanei care se duce cu masina la inspectie
- Informati-va asupra defectiunilor frecvente pentru tipul dvs. de vehicul si remediati-le inainte de ITP.
- Solicitati o explicatie detaliata in cazul in care vehiculul dvs. nu trece inspectia.

Bine de stiut!
Inspectia Tehnica Periodica este o procedura importanta pentru siguranta dvs. si a celorlalti participanti la trafic. Prin alegerea unei statii ITP de incredere si pregatirea corespunzatoare a vehiculului, puteti trece cu succes de aceasta verificare obligatorie.


Am pierdut talonul masinii. Cum trebuie sa procedez dupa obtinerea unui nou talon pentru a nu pierde ITP-ul?

Este destul de simplu.

Te duci pana la statia ITP unde ti-ai facut ultima inspectia tehnica periodica si le soliciti un duplicat.

Iti vor elibera un cartonas galben unde iti va fi trecuta inspectia tehnica periodica.
Taxa de eliberare este in general una modifica.


Am cumparat o masina care nu are centuri. Pot trece ITP-ul?

Am cumparat o masina care nu are centuri de siguranta din fabricatie. Pot trece ITP-ul asa?

Nu poti trece inspectia tehnica fara ca masina ta sa aiba centurile de siguranta.

Toate masinile trebuie echipate cu toate sistemele prevazute in lege, chiar daca nu le au din fabricatie.
Centurile de siguranta sunt obligatorii.

Si inca ceva, trebuie sa ai toate centurile. Nu doar una, sau doua...


Unde pot verifica daca am ITP valabil?

Valabilitatea inspectiei tehnice periodice se poate verifica online, pe site-ul RAR ( Registrul Auto Roman ).

Linkul unde puteti verifica este acesta https://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp?


Suntem prezenti in SICAP/SEAP

Suntem prezenti in platforma SICAP/SEAP ( e-licitatie.ro ) si avem cont deschis in Trezorerie.

Lucram cu autoritatile contractante care au obligatia sa faca achizitii prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice - SEAP/SICAP

Institutiile publice si autoritatile contractante interesate sunt rugate sa ne contacteze telefonic la urmatoarele numere 0758.113.010 / 0747.748.837 / 0773.777.222 sau prin formularul de contact de pe site pentru a obtine o oferta de pret in vederea efectuarii Inspectiilor Tehnice Periodice al parcului propriu de autovehicule, precum si detaliile dorite pentru procesul de achizitie.

Datele noastre de identificare pentru achizitii prin SEAP/SICAP si plata in trezorerie sunt urmatoarele:
Ofertant: RITTER SERVICES SRL
CUI: RO32259772

CONT TREZORERIE SECTOR 2: RO06 TREZ 7025 069X XX02 3407


Ce acte/documente trebuie sa am la mine cand ma duc sa imi fac ITP-ul?

Am creat o pagina dedicata pe care o gasesti sus in meniu si se numeste Acte necesare ITP.

Dar oricum vi le mai scriu si aici:
- certificatul de inmatriculare ( talonul ) in original
- asigurare RCA valabila
- cartea de identitate a autovehiculului ( CIV ) in original
- cartea de identitate a persoanei care se prezinta la ITP ( buletinul ) in original
- daca autovehiculul este achizitionat in sistem de leasing se admite copia cartii de identitate a autovehiculului ( conform cu originalul )


La ce interval de timp trebuie sa imi fac ITP-ul?

Am creat o pagina dedicata in meniul de mai sus care se numeste Periodicitate ITP unde vei gasi raspunsul explicat la aceasta intrebare. Linkul paginii este acesta https://ritter-itp.ro/periodicitate-itp


Cautam Inspectori ITP

ANGAJAM INSPECTORI ITP pentru CLASA I si Clasa II (Bucuresti)

Locuiesti in Bucuresti sau in Ilfov si iti place sa efectuezi inspectii tehnice periodice?

In cadrul RITTER-ITP.RO avem acum pozitii deschise pentru posturile de inspectori ITP.
Statia noastra este autorizata de Registrul Auto Roman si are codul de statie B0798.

Statia este recent deschisa, moderna, cu echipamente de ultima generatie si este situata in Sector 6 pe Bd. Timisoara la nr. 103-111.

Sarcini si responsabilitati:
-efectuezi inspectiile tehnice periodice conform RNTR si instructiunile RAR;

-respecti programarile realizate de catre clienti din platforma de programare si/sau telefonice;

-predai autovehiculul clientului si ii prezinti rezultatele inspectiei ITP;

-incasezi de la clienti contravaloarea serviciilor de inspectii tehnice;

-mentii legatura si esti persoana de contact dintre societate si Reprezentantii Registrului Auto Roman, serviciul ITP – SPNV;

-participi la reautorizarea statiei ITP;

-informezi clientii cu privire data de expirare a inspectiei tehnice periodice pentru a-i putea programa la o noua inspectie;

-intocmesti rapoarte de activitate periodic sau la solicitare;

Cerintele noastre:
-atestare in domeniu - Inspector ITP;

-cunostinte generale utilizare PC (Word, Excel, etc);

-studii inginerie mecanica acceptate de Registrul Auto Roman;

-carnet de conducere categoria B ( eventual si pentru categoria A );

-seriozitate;

-promptitudine;

-onestitate;


Beneficii:
-pachet salarial motivant;

-baza fixa de salariu + comision din contravaloarea fiecarui ITP efectuat;

-atestare gratuita si in domeniul intermedierilor in asigurari;

-comision din vanzari de asigurari ( RCA/CASCO si alte tipuri );

-decontarea costurilor cu scoala de soferi pentru obtinerea categoriei A;

-decontarea costurilor cu autorizarea la RAR si pentru atestarea inspectorului ITP pentru clasa I;

-taxa 0 pentru ITP-urile autovehiculelor personale

-comision 0 pentru asigurarile auto ale autovehiculelor personale

-program flexibil ( in ture )

-sprijin financiar pentru diverse evenimente personale;

-mediu de lucru dinamic si profesionist;

-echipamente noi in cadrul statiei ITP;

-oportunitatea dezvoltarii profesionale a unei cariere de succes in domeniul auto.

Te tenteaza? Brandul RITTER iti inspira incredere?
Daca raspunsul tau este DA, atunci hai la o discutie ca sa vedem cum ne putem dezvolta impreuna!

Ne poti contacta la numarul 0786.099.329 sau ne poti trimite un CV pe adresa de email contact@ritter.ro / office@ritter.ro


Cum ajung la reprezentanta RAR locala?

Cum ajung la reprezentanta RAR locala?

Adresele si numerele de telefon ale reprezentantelor RAR din Bucuresti si din tara le puteti gasi accesand acest link https://www.rarom.ro/cs-uploads/index2.htm


Am un autoturism inmatriculat intr-o alta tara UE. Pot face ITP-ul in Romania?

Am un autoturism inmatriculat intr-o alta tara din Uniunea Europeana. Pot face ITP-ul si in Romania?

Da, se poate. Insa doar la Registrul Auto Roman.
Pentru autovehiculele inmatriculate in alte tari, inspectia tehnica periodica se poate efectua doar in unitatile proprii RAROM.
Ce mai trebuie sa stii, este ca daca iti faci ITP-ul in Romania pentru o masina inmatriculata in alta tara ( in Italia sa spunem ) acesta va fi valabil doar pe teritoriul Romaniei.


Ce se intampla daca circuli cu ITP-ul expirat?

Ce se intampla daca circuli cu ITP-ul expirat?

Nu prea este bine. Poti lua amenda pana la 5800 lei.

Si defapt, politistii rutieri iti vor aplica doua amenzi.
Avand in vedere ca inmatricularea autovehiculului este suspedanta automat in momentul in care se constata ca ITP-ul este expirat, agentul rutier va aplica doua contraventii: una pentru ca circului fara ITP si inca una pentru ca se suspenda inmatricularea. Conform codului rutier in vigoare, cele doua amenzi cumulate pot avea valori cuprinse intre 2600 lei si 5800 lei.

Asa ca, nu mai bine ai grija sa iti faci noul ITP din timp?
Te asteptam cu drag la RITTER-ITP.RO


Care sunt conditiile in care trebuie sa se prezinte autovehiculul pentru realizarea ITP?

Care sunt conditiile in care trebuie sa se prezinte autovehiculul pentru realizarea ITP?
Vehiculele rutiere prezentate la inspectia tehnica periodica trebuie sa fie curate, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile care urmeaza sa fie controlate/inspectate.
Ele trebuie prezentate cu anvelopele umflate la presiunea nominala.
La Ritter, fiecare mașină e verificată,
Cu atenție și grijă e inspectată.
Siguranța ta e cea mai importantă,
De aceea, aici, ITP-ul e o artă.Avanpost Radio Guerrilla:
Statie ITP autorizata RAR:
20% reducere cu codul RITTER
Icon securitate Twispay

RITTER Services SRL

Telefon: 0773.777.222
WhatsApp: 0773.777.222
Recenzie: Recenzie
Adresa statiei ITP: Bd. Timisoara, nr. 103-111, in incinta Bucuresti Construct, sector 6

CUI: RO32259772
Reg.Com: J40/11581/2013
Capital social: 101.000 LEI

RAIFFEISEN BANK
RO70 RZBR 0000 0600 2481 1442

Statie ITP autorizata de Registrul Auto Roman - cod statie B0798

RITTER-ITP.RO este marca inregistrata la OSIM cu numarul 196539 / 28.02.2024
Se incarca ... asteptati